Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vizsgálják a londoni olimpiai jutalmakat

2014.03.06. 21:12

A 2012-es londoni olimpiai játékokat követő jutalmak belső elosztása a Magyar Olimpiai Bizottság – mint a sportban működő autonóm köztestület – saját döntése és szakmai felelőssége. Ezzel együtt a sportért és ifjúságért felelős államtitkár, vagyis Simicskó István tájékozódik a jogszabályi keretek között megengedett jutalmak mértékének belső elosztásával kapcsolatban, írta az MTI.

A kormány a 2,18 milliárd forintnyi kifizetett támogatással az olimpián kimagasló eredményeket elért sportolók, edzőik és a felkészítésükben közreműködő szakemberek teljesítményét kívánta elismerni. Ebből a keretből a MOB vezetői is 70 milliót kaptak.

Mint megírtuk, Angyal Zoltán egykori kajakkapitány is kapott négymillió forintot, aki 2008-ban lemondott, ettől érdemes gondolták őt az adómentes juttatásra.

A Magyar Paralimpiai Bizottságot vezető Gömöri Zsolt 17 millió forintot vehetett fel.

Az olimpián féléves munkaviszonnyal rendelkező sportvezetők is 2,5 illetve majdnem három millió forintos jutalmakat kaptak. A volt kézis Lukács Zsuzsa valamint a kajakos Ábrahám Attila az érintett.

A tornász Berki Krisztián nevelőedzője, Kovács István helyett a nevelőedzőnek járó 10 százalékos pénzt Kovács István Pálné vette fel. Simicskó akár ki is derítheti, kiről van szó.

Az állami vezetőknek vissza kellett fizetniük a prémiumaikat. Az érdemtelenül hozzájutott sportvezetőknél sem lenne ez meglepetés.

Magyarország a játékokon 21 sportágban 157 sportolóval képviseltette magát, akik összesen 18 érmet szereztek, így hazánk a 9. helyen szerepel az éremtáblázaton.