Erzsébet
1 °C
4 °C

Pistorius kikészült a brutális fotóktól

2014.03.13. 14:49
A barátnője meggyilkolásával vádolt Pistorius perének kilencedik napján is összeomlott a bíróságon, amikor a bizonyítékokat mutatták be a tárgyalóteremben.

A szerdán már meghallgatott törvényszéki szakértő, Gerhard Vermeulennel kezdődött a per kilencedik napja, aki elmondta, nem vizsgálta meg külön azt, hogy Pistorius megpróbálhatta-e berúgni az átlőtt fürdőszobaajtót, hogy hozzáférjen Reeva Steenkamphoz. Ennek abból a szempontból van jelentősége, mert a védelem szerint viselte a műlábait, amikor betörte az ajtót.

Az is felmerült, hogy a sportoló esetleg azért rugdosta az ajtót, hogy félelmet keltsen, a szakértő erre nem tudott válaszolni. 

A kilencedik nap történéseiről itt olvashat részletesen.

A bizonyítékok bemutatása során egy olyan fénykép is látható volt a bíróságon, ami az áldozat arcát mutatta közelről a halála után. Pistorius ettől kikészült, rosszul lett, elsírta magát, majd hányt is, a bírósági dolgozok siettek segítségére. Az áldozat családját, barátait is megviselték a történtek, rövid szünetet rendeltek el a bíróságon.

Nem sokkal később Pistorius zaklatottan beszélgetett védőivel, nem értette, hogyan mutathattak be ilyen fotókat. 

Délután meghallgatták azt a volt rendőrt is, aki a helyszínre érkezett nem sokkal a gyilkosság után. Elmondta, hogy Oscar Pistorius a ház konyhájában állt összetörve, nem válaszolt a kérdésére. Egy helyszínre érkezett nő igyekezett nyugtatni, akinek korábban azt mondta, betörőnek hitte barátnőjét, ezért lőtte le. Vérfoltok voltak a házban több helyen, az alsó szinten, a lépcsőn, a hálóban és a fürdőszobában. 

A tárgyalóteremben részletesen bemutatták Pistorius otthonát a helyszínen készült fényképekkel, ezeken fegyverek, vérfoltok is láthatók voltak. 

Folytatás péntek reggel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?