Pistorius kikészült a brutális fotóktól

2014.03.13. 14:49
A barátnője meggyilkolásával vádolt Pistorius perének kilencedik napján is összeomlott a bíróságon, amikor a bizonyítékokat mutatták be a tárgyalóteremben.

A szerdán már meghallgatott törvényszéki szakértő, Gerhard Vermeulennel kezdődött a per kilencedik napja, aki elmondta, nem vizsgálta meg külön azt, hogy Pistorius megpróbálhatta-e berúgni az átlőtt fürdőszobaajtót, hogy hozzáférjen Reeva Steenkamphoz. Ennek abból a szempontból van jelentősége, mert a védelem szerint viselte a műlábait, amikor betörte az ajtót.

Az is felmerült, hogy a sportoló esetleg azért rugdosta az ajtót, hogy félelmet keltsen, a szakértő erre nem tudott válaszolni. 

A kilencedik nap történéseiről itt olvashat részletesen.

A bizonyítékok bemutatása során egy olyan fénykép is látható volt a bíróságon, ami az áldozat arcát mutatta közelről a halála után. Pistorius ettől kikészült, rosszul lett, elsírta magát, majd hányt is, a bírósági dolgozok siettek segítségére. Az áldozat családját, barátait is megviselték a történtek, rövid szünetet rendeltek el a bíróságon.

Nem sokkal később Pistorius zaklatottan beszélgetett védőivel, nem értette, hogyan mutathattak be ilyen fotókat. 

Délután meghallgatták azt a volt rendőrt is, aki a helyszínre érkezett nem sokkal a gyilkosság után. Elmondta, hogy Oscar Pistorius a ház konyhájában állt összetörve, nem válaszolt a kérdésére. Egy helyszínre érkezett nő igyekezett nyugtatni, akinek korábban azt mondta, betörőnek hitte barátnőjét, ezért lőtte le. Vérfoltok voltak a házban több helyen, az alsó szinten, a lépcsőn, a hálóban és a fürdőszobában. 

A tárgyalóteremben részletesen bemutatták Pistorius otthonát a helyszínen készült fényképekkel, ezeken fegyverek, vérfoltok is láthatók voltak. 

Folytatás péntek reggel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport