Debreceni rg-világkupa: döntős a kéziszercsapat

2014.03.14. 23:30

A magyar kéziszercsapat döntős öt pár buzogánnyal, míg Vass Dórának pénteken egyik számban sem sikerült a fináléba jutnia a Debrecenben ritmikus gimnasztika világkupán, írja az MTI.

A 30-szoros magyar bajnok Vass kedvenc szerével, a karikával a befejezésig nagyon jól szerepelt, csakhogy az utolsó elemnél hibázott, elpattant a karika, ami a kivitelből félpontos levonással járt. A gyakorlatára végül 15,933 pontot kapott, ez pedig a 15. helyhez volt elég. Labdával viszont nagyon jól sikerült a bemutatója, 16,350 pontja a 10. helyet hozta. "Nem vagyok túl boldog, hogy nincs meg a finálé. A karikával nagyon jól ment egészen a legvégéig. Ez egy nagyon rizikós elem, ettől tartok leginkább. A melegítésnél húszból 19 alkalommal sikerült, nagyon sajnálom, hogy pont a versenyen nem jött össze" - mondta a legjobb magyar ritmikus gimnasztikázó, akinek edzője szerint a rontás nélkül meg lehetett volna a döntő.

Vass Dóra szombaton buzogánnyal és szalaggal mutatja be gyakorlatát, amennyiben ezzel a két szerrel sem jut a fináléba, akkor is szőnyegre lép majd a vasárnapi döntőben a házigazda jogán egy választott szerrel.

Böröcz Bianka karikával és labdával is 21. lett. A vk végső elszámolásába nem számít bele Kécza Daniella és Soós Viktória eredménye, Kécza karikával 27., labdával 26., Soós karikával 25., labdával 32. lett.

A Boldizsár Blanka, Horváth Csinszka, Kiss Barbara, Raub Nóra, Ludányi Laura, Wehovszky Vivien összeállítású együttes kéziszercsapat 14,567 ponttal hatodik helyen végzett öt pár buzogánnyal, gyakorlatukban több ejtés is volt. Esetükben biztos volt a döntőbe jutás, ugyanis mindössze hat csapat indult a versenyen.