Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Berki Krisztián aranyérmes a világkupában

2014.03.15. 19:25

Berki Krisztián aranyérmes lett lólengésben, Makra Noémi felemáskorláton harmadik, ugrásban negyedik helyen végzett a tornászok cottbusi világkupa-versenyének szombati napján, írja az MTI.

A londoni olimpiai bajnok Berki Krisztián a fináléban ismét 6,8-as kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be, amely jól sikerült. Összpontszáma 15,550 lett, ezzel megnyerte a szezon első versenyét.

„Ez volt a cél, teljesítettük" - nyilatkozta Berki. „A gyakorlatom jobban sikerült, mint a selejtezőben. Nagyon örülök a győzelmemnek, de van még mit javítani. Érdekes volt újra versenyeznem, ismét versenyközegben lennem".

Kovács István vezetőedző szerint voltak hibák a gyakorlatban, de a felkészülési időszak ezen szakaszában ez teljesen megfelelő. Az pedig kifejezetten örömteli, hogy a világbajnok megnyerte a cottbusi finálét. „Még nincs csúcsformában Krisztián, hiszen az Európa-bajnokságig még van időnk. Elégedett vagyok, 24-én utazunk a dohai világkupára, ugyanezt a gyakorlatot szeretnénk bemutatni, csak jobb kivitellel".

Makra Noémin már a bemelegítésénél látszott, nagyon magabiztos. Felemáskorlát-gyakorlatát is így adta elő, magas kiviteli pontszámot kapott rá. Összpontszáma 14,275 lett, ez a dobogó harmadik fokát eredményezte. Másik döntőjében mindkét ugrása jól sikerült, bár a másodikban volt egy apró megingás, végül 14,012 ponttal a negyedik helyen végzett. Vasárnap a gerenda fináléjában szerepel.