Gergely
4 °C
23 °C

Berki Krisztián aranyérmes a világkupában

2014.03.15. 19:25

Berki Krisztián aranyérmes lett lólengésben, Makra Noémi felemáskorláton harmadik, ugrásban negyedik helyen végzett a tornászok cottbusi világkupa-versenyének szombati napján, írja az MTI.

A londoni olimpiai bajnok Berki Krisztián a fináléban ismét 6,8-as kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be, amely jól sikerült. Összpontszáma 15,550 lett, ezzel megnyerte a szezon első versenyét.

„Ez volt a cél, teljesítettük" - nyilatkozta Berki. „A gyakorlatom jobban sikerült, mint a selejtezőben. Nagyon örülök a győzelmemnek, de van még mit javítani. Érdekes volt újra versenyeznem, ismét versenyközegben lennem".

Kovács István vezetőedző szerint voltak hibák a gyakorlatban, de a felkészülési időszak ezen szakaszában ez teljesen megfelelő. Az pedig kifejezetten örömteli, hogy a világbajnok megnyerte a cottbusi finálét. „Még nincs csúcsformában Krisztián, hiszen az Európa-bajnokságig még van időnk. Elégedett vagyok, 24-én utazunk a dohai világkupára, ugyanezt a gyakorlatot szeretnénk bemutatni, csak jobb kivitellel".

Makra Noémin már a bemelegítésénél látszott, nagyon magabiztos. Felemáskorlát-gyakorlatát is így adta elő, magas kiviteli pontszámot kapott rá. Összpontszáma 14,275 lett, ez a dobogó harmadik fokát eredményezte. Másik döntőjében mindkét ugrása jól sikerült, bár a másodikban volt egy apró megingás, végül 14,012 ponttal a negyedik helyen végzett. Vasárnap a gerenda fináléjában szerepel.