Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A világ legjobb öttusázói Kecskeméten

2014.03.18. 13:31

A világ legjobb öttusázóit várják a szervezők az április 30-a és május 4-e közötti kecskeméti világkupa-fordulóra. Előreláthatóan 31 országból érkeznek majd versenyzők, a nőknél és a férfiaknál egyformán 80-90 indulóra számítanak.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány emlékeztetett rá, hogy a kecskeméti versenyen lehet majd utoljára pontot szerezni a világkupadöntő előtt: "Régen, 1996-ban nyertünk utoljára itthon világkupát, Kecskeméten magyar győzelmet szeretnénk" – tette hozzá.

A vk-sorozat február-márciusban Acapulcóban kezdődött, de rendezési hiányosságok miatt - többek között azért, mert alkalmatlan lovakat biztosítottak a szervezők -, félbeszakadt a verseny. A második versenyt április elején Kairóban rendezik, , a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt minden bizonnyal nem a teljes nemzetközi élmezőnnyel. Április közepén a kínai Csengutban talán már teljes mezőny gyűlhet össze, ez után következik a kecskeméti. A vk-döntőt az egyesült államokbeli Sarasota rendezi június elején.