Tizenhat magyar a cselgáncs Eb-n

2014.03.19. 09:24

A magyar szövetség elnökségének döntése értelmében 16-an képviselik a magyar színeket a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokságon április 24. és 27. között.

"A férfiaknál mind a kilenc lehetséges helyet kihasználjuk, a nőknél viszont csak heten indulnak, a vasárnapi csapatversenyben nem veszünk részt" - tájékoztatta az MTI-t szerdán Nagy András szakágvezető, hozzátéve: a szabályok szerint nemenként legfeljebb kilenc, súlycsoportonként pedig maximum két versenyzőt indíthat minden ország.

A 81 kilogrammosok között a korábbi Eb-bronzérmes Ungvári Attila helyett az elmúlt versenyeken remeklő Krizsán Szabolcs és Csoknyai László lép tatamira. A két magyar indulós súlycsoportok a férfiaknál a 66 (Zámbori Bence, Hagyó Gábor), a 81 (Krizsán, Csoknyai) és a 90 kilogramm (Tóth Krisztián, Fogasy Gergő) lesznek.

A 73 kilósok között az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós, a 100 kilogrammban az új magyar bajnok Cirjenics Miklós, a +100 kilogrammban pedig a legutóbbi négy Eb-n dobogós Bor Barna indul.

A nőknél a nehézsúly lesz lyukas. A válogatottban az olimpiai bronzérmes, tavaly Budapesten Európa-bajnok Csernoviczki Éva (48 kg), a kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél (78), a vb- és Eb-bronzérmes Karakas Hedvig (57), az U23-as Eb-aranyérmes Szabó Franciska (70), az ifjúsági világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina (63), a junior vb-bronzérmes Maros Barbara (52) és a junior Eb-bronzérmes Szabó Katinka (57) kapott helyet.