Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eredményes maradt a magyar karate

2014.03.20. 12:43

Soha nem látott felívelő pályán halad a magyar karate Mészáros János, a hazai szövetség (MKSZ) elnöke szerint.

A mérleget megvonó csütörtöki sajtótájékoztatón az elnök hangsúlyozta, hogy a tavalyi csúcsév után már idén is ragyogó eredményeket értek el a keleti küzdősport legkiválóbb magyar művelői. Emlékeztetett rá, hogy 2013-ban öt érem született a budapesti felnőtt Európa-bajnokságon, s három első hely a korosztályos világversenyeken, míg az idei esztendő sikereként a korosztályos Eb-ről 11 arannyal tértek haza a magyar fiatalok. Az érmek számát tekintve Magyarország negyedik lett az országok rangsorában, ez messze minden idők legjobb szereplése.

Emellett Szegedi Döme megnyerte a franciák nemzetközi viadalát, a sportág legrangosabb versenysorozatába tartozó Párizs Opent, két hete pedig ugyanebben a szériában, a Holland Openen Tadissi Martial bronzérmes lett. Mészáros János a májusi, tamperei Európa-bajnokságot és a novemberi brémai világbajnokságot említette a legkiemelkedőbb eseményként, de - tette hozzá - a szakvezetés már 2015-re is előretekint.

"A karate ugyanis ott lesz az +európai olimpia+, vagyis az első Európai Játékok programjában is, ami még közelebb viheti a sportágat az évtizedek óta áhított ötkarikás tagsághoz" - fogalmazott az MKSZ első embere. Kiemelte, hogy a bakui játékokon 16 olimpiai sportág mellett egyetlen "külsősként" a karate szerepel még a műsorban.

A sajtótájékoztatón szó esett a hétvégi országos bajnokságról, amelyen eldől, hogy kik indulhatnak az idei Eb-n és vb-n. Az ob-t szombaton és vasárnap rendezik meg Mogyoródon, a Szent László Általános Iskolában. A viadalra 50 klubból 700 nevezés érkezett.