Judit
2 °C
7 °C

Pistoriusnak mindene rámegy a perre

2014.03.21. 09:48

A barátnője meggyilkolásával vádolt Oscar Pistoriusnak el kell adnia legértékesebb házát, hogy fedezni tudja elhúzódó pere költségeit.

A sportoló védelmét Dél-Afrika két legismertebb ügyvédje, Barry Roux és Kenneth Oldwadge látja el, de csapatában van még három ügyvéd és két szakértő is. 

A műlábú futó már az elejétől saját maga finanszírozta költségeit, mostanra azonban elfogyott a pénze, ezért kell megválnia a Silver Woods-i ingatlantól, ahova Reeva Steenkamp meggyilkolása óta nem tért vissza, nagybátyja pretoriai otthonában élt visszavonulva. Pistorius tavalyi bírósági meghallgatásain egyébként 426 ezer dollárra becsülték az ingatlan értékét, a sportoló most egy korábbi edzőjének ingatlanirodáját bízta meg az eladással. 

A szabadlábra helyezés tárgyalásakor a futó azt mondta, további 300 ezer dollár értékben vannak ingatlanjai, év 140 ezer dollár megtakarítása is van. A műlábú atlétának évente 500 ezer dollár bevétele volt a futásból, azonban lassan két éve nem versenyzett, legnagyobb szponzorai pedig elhagyták a gyilkosság után. 

A Pistorius per néhány nap szünet után hétfőn folytatódik a dél-afrikai Pretoriában. Korábban arra számítottak, hogy legkésőbb március 20-án végeznek, de még mindig a bizonyítékok bemutatásával telnek a napok. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?