Pistorius: füvezés, féltékenység, félelem

2014.03.24. 14:25

Több nap szünet után hétfőn folytatódott a barátnője meggyilkolásával vádolt Oscar Pistorius pere, a napot a sportoló egyik szomszédjának meghallgatásával kezdték, akitől a többi szomszédhoz hasonlóan azt kérdezték, mit hallott pontosan a gyilkosság éjszakáján. 

A nő három lövést hallott, sikolyokat, és biztos volt benne, hogy egy nőt megtámadtak a szomszédjukban. Fényt is látott Pistorius fürdőszobájában. A sporotló védelmét ezúttal Kenny Oldwadge látta el, aki Barry Roux-hoz hasonlóan igyekezett nem szavahihetőnek feltüntetni a tanút, sikerült is megzavarnia. 

A második tanú Francois Moller volt, aki a rendőrség megbízásából a Pistoriusnál talált telefonokat, táblagépeket, laptopokat vizsgálta meg a gyilkosság után. Két Blackberryt, két iPhone-t, egy iPadet és egy MacBookot kapott, ezekről összesen 2688 oldalnyi adatot nyomtatott ki.

A bíróságon felolvastak egy olyan üzenetet is, melyben Oscar Pistorius valószínűleg azt kérte a meggyilkolt Reeva Steenkamptól, ne mesélje el senkinek, hogy egy étteremben véletlenül elsütött egy fegyvert, nem lenne jó, ha ez kitudodódna. 

Pistorius egy chat-üzenetében barátnője, Reeva Steenkamp füvezési szokásairól is írt, azt hitte, hogy Steenkamp csak egyszer szívott Tropicában. Az is kiderült, hogy a műlábú futó korábban féltékenykedett barátnőjére, aki egy üzenetben azt írta neki, senkivel nem flörtölt, és rosszul esett neki, hogy barátja jelenetet csinált egy partin. 

A sportoló az üzenetek hatására megint összeomlott a tárgyalóteremben, elsírta magát. Ezek után sorra olvastak fel olyan SMS-eket, melyek nem jó színben tüntetik fel Pistoriust: Steenkamp azt írta a sportolónak, mennyit hall arról, hogy sok lánnyal randizott, azonban ő nem az egyik kurvája, és megijeszti, ahogy időnként viselkedik vele.

Gondok lehettek kettejük kapcsolatában, mivel a nő azt üzente a futónak, rosszul esik neki, hogy ilyen kevésre tartja, és tudja, hogy jelenleg mindketten boldogtalanok. „Szeretem nőnek érezni magam, de nem nagyon tudom azok után, ahogy viselkedtél velem" - szólt egy másik üzenet.

Moller azt is megjegyezte, az üzenetek kilencven százaléka ugyanakkor hétköznapi, szeretetteljes volt. Ezek után berekesztették a pert, kedd reggel folytatás.