Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A zseni elmondja, hogy kell 147-et lökni

2014.03.28. 13:40

Az ötszörös világbajnok, Ronnie O'Sullivan kielemezte legutóbbi maximális brékjét. A sznúkerben egy frame-en belül a 147 pont a legtöbb, ami elérhető, ehhez el kell tenni a zsebekbe mind a 15 pirosat, utána mindig a feketét, majd végül meghatározott sorrendben a többi színes golyót.

O'Sullivan 8-3-ra vezetett a kínai Ting Csünhuj (Ding Junhui) ellen a Welsh Openen, a legnagyobb tornák egyikén, amikor ez következett:

A bréket indító lökést az egyik legnehezebbnek nevezte, a fehér golyó terelése miatt. A 30. pont környékén még nem gondolt a 147-re, csak a frame-et akarta megnyerni. Az 5. fekete után nem volt optimális helyen a fehér, ekkor távol került a maximális brék.

Két lökésével volt különösen elégedett, amivel eltette a 7. feketét, és amikor átlépte a százat. Azt a lökést hosszasabban is elemezte, hogyan kellett visszahúzással terelnie a fehéret, hogy jó pozícióba kerüljön a feketére, ami egyébként szerinte nem sikerült tökéletesen.

A kék golyónál hamiskásan nevetett, tudta, meglesz a 147. Az utolsó golyónál kezet váltott, balkezes lökéssel tette el a feketét és ment, hogy fogadja Ting Csünhuj gratulációját, mivel így 9-3-ra nyert.

A sportág történetében ez volt a 105., hivatalos versenyen elért maximális brék, a listát O'Sullivan vezeti, éppen egytucat 147-e van.