Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Gyurta Dániel 2021-ig mindenképp folytatja

2014.03.28. 16:25

Kormányzati támogatással, 800 millió forintból újul meg a hódmezővásárhelyi sportuszoda, hogy méltó helyszíne lehessen a 2016-os junior Európa-bajnokságnak – jelentette be Lázár János, a város országgyűlési képviselője, miniszter.

Az esemény arca az olimpiai bajnok Gyurta Dániel lesz. Az olimpiai bajnok elfogadta a felkérést, mint elárulta, kilenc évesen neki is hatalmas lökést jelentett, hogy a Komjádiban látta Rózsa Norbertet edzeni.

„Nekem ez óriási segítség volt, örülök, ha esetleg én is hozzájárulhatok a fiatalok sikereihez – jelentette ki Gyurta. – Boldog vagyok, hogy az úszósport ennyire fellendült az utóbbi időben. Az úszás minden sport alapja, és az egészségmegőrzés szempontjából is rendkívül fontos.”

Bár nem itt születtem, eleinte évente egyszer, 2009 óta évente kétszer edzőtáboroztunk itt, azaz mondhatom, hazajárok. Kifejezetten örülök, hogy megújul, bővül a létesítmény, bár már így is tökéletes körülményeket biztosítanak nekünk, amikor itt vagyunk” – hangsúlyozta.

A világklasszis mellúszó jelezte, egyértelmű célja, hogy 2021-es vb-n is ott legyen még – Kiss László szövetségi kapitányhoz fordulva megjegyezte: „Laci bácsi, már most elkezdheti velem a nevezési lista kitöltését”

A köztes években is folytatni kívánja győzelmi sorozatát, hiszen a 2009-es római világbajnokság óta nem kapott ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!