Szilvia
5 °C
16 °C

Messi, Cé sehol nincsenek ehhez képest

2014.03.31. 09:18

Csütörtök este jelentette be a Detroit Tigers baseballcsapat, hogy nyolcéves szerződéshosszabbítást kötött Miguel Cabrerával, aki ezzel minden idők legjobban fizetett sportolója lett, hiszen 10 év alatt 292 millió dollárt (65,7 milliárd forint) keres majd.

A 30 éves venezuelai hármas védő (third baseman) 2007-ben, egy csereüzlet részeként került Detroitba a Florida Marlinstól, akkor egy nyolcéves, 153,3 millió dolláros szerződést írt alá a Tigersszel. Ebből még két éve volt vissza, ehhez jött hozzá a mostani nyolc, ráadásul a szerződés végén a klubnak további kétéves opciója van, évenként 30 millióval, így akár 352 milliót is kereshet majd 42 éves korára, bár ez azért valószínűtlennek tűnik.

149659971
Fotó: Jared Wickerham / Europress / Getty

Az eddigi legmagasabb fizetés a jelenleg dopping miatt eltiltott baseballozóé, Alex Rodriguezé volt, aki tíz évre 275 millióért írt alá a New York Yankeeshez, bár az eltiltása miatt ezt nem fogja mind megkapni.

A legmagasabb átlagfizetést azonban nem tudta megdönteni az elképesztő ütőerejű Cabrera, az a csapatsportok tekintetében egy másik baseballozóé, Clayton Kewshaw-é maradt: a Los Angeles Dodgers dobójátékosa hét éven át, évente valamivel 30 millió dollár fölött keres majd. Bár ha csak a nyolcéves, 248 milliós hosszabbítást nézzük, az 31 milliót jelent Cabrerának évente. Az egyéni rekordot a bokszoló Floyd Mayweather tartja minimum 72 milliós évenkénti fizetésével - a 21 legmagasabb fizetésű sportoló között ő az egyetlen, aki nem baseballozik.

Összehasonlításképp, a legnagyobb összértékű szerződéssel bíró labdarúgó, Lionel Messi 8 évre 148,8 millió dollárt kap a Barcelonától, de Cristiano Ronaldo is „csak” 102 milliót kapott az első szerződésében a Realtól - ez a szeptemberi hosszabbítással 169,5 millióra nőtt. A hokisoknál Alekszander Ovecskin 13 éves, 124 millió dolláros szerződése vezet, míg az amerikai futballban Calvin Johnson nyolcéves, 132 milliós fizetése a legjobb. Az NBA-ben Kobe Bryant 136,4 milliója is eltörpül a baseballozók fizetése mellett, a Los Angeles Lakers játékosa 7 évre kapott ennyit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?