Neymaros összeesküvés-elmélet a Barca-büntetésről

2014.04.03. 19:09



Az csak bennem merül fel, hogy a Barcát Neymar szabálytalan átigazolása miatt büntette meg a FIFA, és ez az egész csak fedősztori a gyerekkel?

Koroknai kolléga kinyomozta, hogy a jelenlegi, tinédzserekre vonatkozó átigazolási FIFA-szabályok 2003 óta vannak érvényben. Azóta a Barcelona tinik százait igazolta le a világ minden tájáról, minden bizonnyal ugyanazzal a formulával. Tíz évig a FIFA nem talált benne kivetnivalót, de most, a semmiből előjött ezzel, ráadásul olyat kifogásol, amit, valljuk be, az összes európai, kőgazdag topklub ugyanígy csinál. Megtalálják, és bekebelezik a tehetségeket a világ minden részéről. Munkát adnak a szülőknek Barcelonában, Londonban, Manchesterben, Milanóban, Madridban, és már költözik is az egész család.

Mindennapos, bevett dolog ez, sőt, a Barcától például ugyanígy vitte el 16 éves kora előtt az Arsenal Cesc Fabregast, a Manchester United Gerard Piquét meg még tucatnyi tehetséget, akikből aztán senki nem lett. (Spanyolországban ugyanis 18 éves kora alatt futballista nem kaphat dollármilliókat érő profiszerződést, Angliában viszont igen.)

De szóval: pont most borul ki a bili, és pont a Barcánál, ami a Neymar-ügy januári kipattanása óta magyarázkodik a spanyol adóhatóságnak, hogyan is volt az a múlt nyári vásárlás a Santostól, ami papíron 57 millió euróba került, de lassan kibukott, hogy igazából 95 millió volt.

Érdekes, hogy a FIFA-t a Neymar-ügy nem zaklatja – pedig már az elnök is belebukott –, teljesen elcsendesedett az eset. Aztán hirtelen a világszövetség megbüntette a Barcelonát, ami még talán meg is érdemli, csak épp nem a gyerekek miatt, mert velük a többi klub is ugyanúgy jár el.