A birkózó Németh Zsanett ötödik az Eb-n

2014.04.04. 18:09

Németh Zsanett az ötödik helyen végzett pénteken a nők 75 kilogrammos súlycsoportjában, a finnországi Vantaában zajló birkózó Európa-bajnokságon.

A 19 éves versenyző a harmadik helyért rendezett mérkőzésen a 2011-ben világbajnoki második orosz Jekatyerina Bukinával csapott össze, s pontozással, 7-0-ra kikapott tőle.

Németh Zsanett pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el, egyben a magyar női csapat egyetlen pontszerzője lett a finnországi Eb-n.

A péntek esti programban Gulyás Zsombor (70 kg) a török Yakup Gor, Veréb István (86 kg) pedig a grúz Dato Marszagisvili ellen lép szőnyegre a bronzéremért.

A szabadfogású szövetségi kapitány Gulyás István fia élete első felnőtt világversenyén egy-egy győzelem és vereség után vigaszági sikerével mérkőzhetett a bronzéremért a török Yakup Gorral, s édesapja szerint az esti meccsen sem számított teljesen esélytelennek.

A találkozó meddő első percében a törököt figyelmeztette a bíró, ellenfele ezek után egy gyors támadással kitolta Gulyást (0-1). A 21 éves csepeli sportoló keményen küzdött, ám az első szakasz utolsó percében kétszer is elkapta a lábát Gor, s amíg az elsőnél még sikerült kivédenie a támadást, a másodiknál már nem, így 3-0-s hátrányban ment szünetre. A pihenő után a török erősen passzív volt, de intése után ismét szépen támadott lábra, majd mögé került, ezzel már 5-0-ra vezetett. A hajrában Gulyás Zsombor továbbra is próbálkozott, de nem maradt ereje, hogy akciót csináljon, így meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

 "Azt hiszem, a rutintalanságom miatt kaptam most ki. Első felnőtt világversenyem volt csak, s azt gondolom, hogy egy-két év múlva már meg tudok nyerni majd egy ilyen meccset. Előzetesen is egy-két győzelmet vártam magamtól, így elégedett vagyok az Eb-vel" - mondta  Gulyás Zsombor az MTI-nek.

A szabadfogásúaknál csütörtökön a nehézsúlyú (125 kg) Ligeti Dániel harmadik lett.