Pistorius nem hallott, csak lőtt

2014.04.11. 13:36

A barátnője meggyilkolásával vádolt Oscar Pistorius perének pénteki napján a sportoló vallomását próbálta darabokra szedni a vádtól Gerrie Nel, az ellentmondásokra igyekezett rávilágítani.

Eleinte azzal igyekezett sarokba szorítani a műlábú futót, hogy máshogy emlékszik a bűntény helyszínére. Nem sokkal később már hazugnak is nevezte Pistoriust, a bírónő ezután kérte a vád képviselőjétől, hogy válogassa meg szavait.

Nel azt is pontosan átvette a sportolóval, mi történt a lövés előtt Pistoriusék hálószobájában, többször azt mondta, hogy a sportoló kitalált egy történetet, amivel meg tudja védeni magát. Gerrie Nel ugyanolyan agresszívan támadta a vádlottat, mint az elmúlt napokban, aztán a műlábú futó egy idő után kifakadt, azt mondta, az emberek igazán megérthetnék, hogy elvesztette barátnőjét azon az éjszakán. 

A sportoló később azt hangsúlyozta, fenyegetve érezte magát, ösztönből cselekedett, kibiztosította fegyverét, de nem akart lőni. Nel megkérdezte Pistoriust, ha veszélyben érezte magát, akkor miért nem ment ki a szobából, és miért nem figyelt arra, hogy barátnője biztonságban van-e. Pistorius ezt nem tudta megindokolni, ám azt mondta, el akarta űzni a betörőnek hitt embert, ezért ment a veszély felé. 

Később a sportoló sírva azt mondta, bárcsak Reeva Steenkamp tudatta volna vele, hogy bent van a mellékhelyiségben. Kiderült, hogy az első lövés után zúgtak a fülei, nem hallotta az áldozat kiáltásait. 

Tisztában volt azzal, hogy Reeva van az ajtó mögött, és lelőtte

Ezzel zárta Gerrie Nel a tárgyalás pénteki napját, majd azt kérte, folytassák jövő hétfőn, ebbe a bírónő és a védelem is beleegyezett. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport