Ennyin múlik egy pilóta élete

2014.04.15. 13:56

Az már két hete, az Indy Lights idénynyitó versenyén is látszott a floridai St. Petersburgban, hogy Lloyd Read óriási szerencsével úszott meg egy elképesztő ütközést, de hogy mekkora mázlija volt, az csak a Jalopnik által előtúrt belsőkamerás felvételen látszik.

Az eset szinte egyből a rajt után történt, jól látszik, ahogy az autók még együtt haladtak, majd pár kanyar után egyszer csak azt látni Read autójában, hogy előtte pattog egy kerék, melyet Scott Anderson hagyott el a hármas kanyarban.

Read a verseny után még csak ennyit írt Instagramján. „A röpködő kerekek és gumik sosem jelentenek jót. Szerencsém volt, hogy nem találta el a sisakomat, de a kocsi felfüggesztésének azért nem használt az ütközés.” Amikor feltöltötte a videót youtube-csatornájára, akkor már jobban átérezhette, mit úszott meg. „Soha többé nem akarok 120 mérföld/órás (190 km/h) tempónál kerekeket kerülgetni. Nagyon örülök, hogy Scott rendben volt, miután elszállt a felfüggesztése.”

Read megúszta a pattogó kereket

Látszólag Read megúszta annyival, hogy a jobb visszapillantója letört, ám végül Andersonhoz hasonlóan ő sem tudta befejezni a versenyt, igaz, neki csak a 15. körben kellett kiállnia.

Hogy az ilyen balesetek mennyire veszélyesek, azt sajnálatos módon 2009-ben egy héten belül kétszer is láthattuk. Henry Surtees a Formula-2-ben életét vesztette, amikor egy leszakadt kerék eltalálta a sisakját, míg Felipe Massa a csodával határos módon, de felépült abból a balesetből, amikor egy 800 grammos rugó találta el nagyjából 190-es tempónál.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport