Lábtoll-labda: újra magyar csapat nyerte a French Opent

2014.04.21. 22:33

A Magyarországot képviselő Újszászi VVSE nyerte a lábtoll-labdázók 5. French Openét.

Az Amiensben rendezett versenyen a újszásziak 16 csapat részvételével, Bérczes Róbert, Csák Dávid, Herczeg Gábor, Szűcs Gergely, Tóth Gábor összeállításban léptek pályára. Davis Kupára hasonlító lebonyolításban. Egyéni, páros, hármas, páros, egyéni számokat kellett játszani egymás után.

Az első napi selejtezőket háromszor 5-0-val csoport elsőként teljesítették a magyarok. A második nap a csoportelsők és -másodikok köréből két 5-0-ás és egy 4-1-es győzelemmel jutottak az elődöntőbe, ahol a német Flying Feet Haspe várta őket. Az egyéni, a páros és a hármas megnyerése után a cserék játszottak és vesztettek. Így alakult ki a 3-2-es eredmény.

A döntőben a szintén német FFC Hagen volt az ellenfél. Az egyéniben a torna talán legjobb mérközésén Tóth Gábor nagy küzdelemben nyert David Zentarra ellen 15-21, 21-11, 21-17. A Herczeg Gábor, Tóth Gábor duó magabiztosan verte a David Zentarra, Stefan Blank párost 21-16, 21-18. A Herczeg Gábor, Szűcs Gergely, Tóth Gábor trió a Stefan Blank, Christopher Zentarra, David Zentarra 21-15, 21-8-as legyőzésével megnyerte a tornát. A tartalékok egy játszmás mérkőzései után 3-2 lett a végeredmény.