Ezért gyantázza a nyakát egy baseballos

2014.04.27. 08:37

Míg a kézilabdában direkt waxolják a labdát a jobb tapadás érdekében, addig a baseballban ez tilos. Néhányan azonban mindig megpróbálnak trükközni, a pitcher (dobó) Michael Pineda nyakára kent fegyőgyantával bukott le.

A labdát könnyebb úgy elhajítani, ha nem csúszik ki a kézből, a New York Yankees játékosának nem ment igazán a dobás a Boston Red Sox elleni első inningben, ezért úgy döntött, javít a fogásán. A második inningre már nyakár kent gyantával ment ki, hogy majd legyen mit kenni a tenyerére és a labdára. A kamerákon figyelve a bostoniaknak gyanús lett Pineda, ezért arra kérték a bírót, vizsgálja meg, aki ha nem is egyből, de megtalálta a jó tapadást biztosító anyag rejtekhelyét, a játékos nyakára mutatott, és jött a kiállítás is.

Michael Pineda nyakára kent fegyőgyantával fixálta a labdát

Pineda tízmeccses eltiltást is kapott, ami ellenkezés nélkül elfogadott, beismerte, hogy hibázott. Nem először próbálkozott trükközni, már az április 10-i meccsén is gyanúba keveredett. Akkor azt mondta, azért mocskos a keze, mert nagyon izzadt és a pálya pora rátapadt.

A gyantázás elvileg tilos, de mégis szinte mindenki csinálja, sokan igyekeznek javítani valahogy a fogáson, volt már olyan, aki smirglidarabot is tett a tenyerébe. A bostoniak sem sok kivetnivalót találtak a trükközésben, inkább csak annak átlátszó módszere akasztotta ki őket.