Teherautó ütötte el Darnyit Floridában

2014.05.08. 09:10

Minden idők egyik legjobb úszója, a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás Floridában biciklivel ment virágot vásárolni feleségének, Jónás Ritának, amikor egy autó fellökte. A 47 éves Darnyinak a kulcscsontja törött el.

A vétkes sofőr továbbhajtott, pár perc múlva tért vissza, hogy segítséget nyújtson neki.

Tamás még mindig a baleset hatása alatt van, a történtek nagyon megrázták. Azon van, hogy mihamarabb elfelejtse az egész esetet, azt szeretné, ha az élete visszatérhetne a régi kerékvágásba – mondta a Blikknek az olimpikon ügyvédje, Rónai Péter, aki Darnyit képviseli majd a bíróságon a baleset okozójával szemben.

Az eset valószínűleg még a télen történt, mert itthon februárban gipszelt kézzel lehetett látni.

Az úszóbajnok gyerekei Amerikában tanulnak, ő is sokat tartózkodik az országban, de Magyarországon is, mert úszóiskolája ügyeit itt intézi.

Darnyiról portrét írtunk, amelyikből kiderül, aszkéta életet élt, önsanyargatóan edzett. Edzője, Széchy Tamás szerint sokat lógott a gyűrűn csak azért, mert azt szerette volna, hogy hosszabb legyen a keze, hogy még alkalmasabb legyen az alkata az úszásra. Pár centivel hosszabb is lett a karja, aminek aztán maximálisan hasznát vette az úszásnál.