Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Elképesztő Michelisz-bravúr: 3. hely Szlovákiában

2014.05.11. 14:01

Michelisz Norbert a negyedik helyről indulva hajtott végre óriási bravúrt a túraautó-világbajnokság Szlovák Nagydíjának első futamán, melyet az eső közben veszélyessé vált pálya miatt félbe kellett szakítani.

Michelisz jól kapta el a rajtot, de Sebastien Loeb indult a legjobban, ő saját csapattársát, az argentin Lopezt is lerajtolta. A harmadik citroenes, Yvan Muller beragadt, így az első kanyarban Michelisz már a harmadik volt. A francia világbajnok rajtja - később a visszajátszásból derült ki - azért nem sikerült, mert bemozdult és így utána ütemet tévesztett a valódi rajtnál.

Ezért áthajtásos büntetést kapott a Citroennel, ami Michelisznek jött a legjobban, hiszen a francia már pont kezdett nagyon közel kerülni hozzá. Muller kihajtásával viszont megnyugtató előnyhöz jutott a harmadik helyen a magyar versenyző.

A rajtnál ugyan még nem esett, utána viszont alaposan rákezdett, így egyre nehezebbé váltak a körülmények. Több autó is csúszkált az aszfalton, így be is küldték a Safety Cart, de annak tempója mellett is nehezen tudták a pályán tartani a versenyzők a kocsikat. Rob Huff, a Lada pilótája egyenesen a leintést javasolta.

Ez a nyolcadik kör végén meg is történt, így Michelisz Norbert a harmadik helyen zárta ez első futamot, megismételve tavalyi dobogós helyét Szlovákiában. Az első helyen a fantasztikusan rajtoló Sebastien Loeb ért be, mögötte csapattársa, Jose Maria Lopez lett a második, míg a Michelisz mögötti legjobb hondás Thiago Monteiro lett a hetedik helyen.

A négy órával később kezdődő második futamra sem javult a helyzet a Slovakiaringen, azon már nem engedték rajthoz állni a mezőnyt, törölték a versenyt és később sem rendezik meg azt, így egy futammal kevesebben osztanak pontot az idén.