Már nem keresik a Himalájában eltűnt magyart

2014.05.16. 10:17

Nem találta meg a Himalájában áprilisban eltűnt felvidéki magyar Princzkel Tamást a felkutatására indult expedíció, amely így rövidesen hazautazik Nepálból, írja a 4bakancs.

A világjáró kerékpáros családjának két tagja, valamint Mécs László hegymászó május elején utazott Nepálba, ahol Szlankó Zoltán is csatlakozott a mentőexpedícióhoz.

A zselízi (Želiezovce) Princzkel Tamás több mint egy éve indult világ körüli útra kerékpárral. Áprilisban érkezett a Himalájába, ahol az Everest-alaptáborba szeretett volna eljutni. Április 20-án Dingbochéban szállt meg, felszerelése, trekkingengedélye, útlevele, pénze ott maradt, és azóta nem látták.

„Szinte nincs olyan hely a környéken, amit többször is át ne néztek volna a part és folyómederrel együtt, de semmi nyomra nem akadtak. A német képviselet segítségével a helyi tv-ben is közzétették a rendőrségi keresést, de eddig szintén nincs eredménye. 

A család tagjai és a keresésben részt vevő Mécs László és Szlankó Zoltán hegymászók hamarosan hazautaznak a nepáli fővárosból” – írja a szakportál.