Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Bene Dorottya 6. az evezős Eb-n

2014.06.01. 12:13

Az egyetlen magyar A döntős, Bene Dorottya hatodik lett a könnyűsúlyú egypárevezősök vasárnap délelőtti fináléjában a Belgrádban rendezett evezős Európa-bajnokságon.

Az Eb honlapja alapján a magyar versenyző jól kezdett futamában, előbb a második, majd sokáig a negyedik helyen haladt, a végére azonban elfáradt, így mindegyik riválisa megelőzte. A győzelmet a görög Ekaterini Nikolaidu szerezte meg, írta az MTI.

A többi piros-fehér-zöld hajó a B döntőben volt érdekelt a zárónapon: a könnyűsúlyú egypárban versenyző Matyasovszki Dániel negyedikként zárta versenyét, így összesítésben a tizedik lett, a szintén könnyűsúlyú Galambos Péter, Csepregi Gábor kétpárevezős duó az ötödik, a Vermes Péter, Lőrinczy Péter könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes pedig a hatodik helyen ért célba, azaz előbbi a 11. , utóbbi pedig a 12. helyen végzett.

Az ötödik magyar egység, a Széll Domonkos, Tari János, Juhász Adrián, Simon Béla összetételű kormányos nélküli négyes már szombaton befejezte szereplését, a C döntőben második lett, így összesítésben a 14. pozíció lett az övé.

Eredmény:

Női könnyűsúlyú egypár, A döntő, Európa-bajnok:

1. Ekaterini Nikolaidu (Görögország) 7:33.12 perc

2. Marie-Anne Frenken (Hollandia) 7:34.95

3. Leonie Pless (Nagy-Britannia) 7:35.86

...6. Bene Dorottya 7:39.31