Viola
-6 °C
-2 °C

Gémesi Csanád negyeddöntős férfi kardban

2014.06.10. 13:28

A kardozó Gémesi Csanád bejutott a negyeddöntőbe a strasbourgi vívó Európa-bajnokságon. A csoportszakaszból mind a négy magyar induló továbblépett, az Eb honlapja szerint az olimpiai bajnok Szilágyi Áron öt győzelemmel és egy vereséggel, Szatmári András és Gémesi 4/1-es, Decsi Tamás pedig 3/3-as eredménnyel.

A főtáblán az első körben, azaz a 32 közé kerülésért csak Decsinek kellett pástra lépnie, aki öt tussal verte a román Iulian Teodosiut. Ezután a tavaly, Budapesten világbajnoki bronzérmes Szilágyival került szembe, de - a magyar szövetség tájékoztatása szerint - sérülés miatt feladta az asszót, mert a második együttes találatnál kifordult a bokája.

Így Szilágyi csatlakozott a legjobb 16 mezőnyéhez, amelybe korábban bejutott Szatmári, aki a német színekben versenyző Szabó Mátyást győzte le, illetve a lengyel Adam Skrodzkin túllépő Gémesi.

Utóbbi aztán szép győzelmet aratott a fehérorosz Aliakszandr Bujkevics felett, míg Szatmári és Szilágyi kikapott. Előbbit a német Richard Hübers, Szilágyit pedig a francia Nicolas Rousset állította meg.

A tavalyi, budapesti világbajnokságon bronzérmes Szilágyi rosszul kezdett, 0-4-nél adta az első tust, de ezután sem tudott igazán felpörögni, az egyperces szünetig 2-8-ra alakult az állás. A pihenőt követően, 4-11 után felcsillant a remény, mert a magyar kardozó 9-11-re, majd 10-12-re felzárkózott, ezután viszont már csak a francia vívó fejezett be eredményesen akciót. Szilágyi 10., Szatmári 16., Decsi 31. lett az 58 fős mezőnyben.

A 64 között: Decsi Tamás-Iulian Teodosiu (román) 15-10

A 32 között: Szatmári András-Matyas Szabo (német) 15-6, Gémesi Csanád-Adam Skrodzki (lengyel) 15-9, Szilágyi Áron-Decsi - mérkőzés nélkül

A 16 között: Gémesi-Aliakszandr Bujkevics (fehérorosz) 15-12, Nicolas Rousset (francia)-Szilágyi 15-10, Richard Hübers (német)-Szatmári 15-13