Maradt helyén a női röplabdakapitány

2014.06.11. 15:13

Ma eldőlt, hogy továbbra is a belga Jan de Brandt irányítja majd a jövő évi Európa-bajnokságra kijutott női válogatottat.

Szerdán egyeztetést tartott Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Ludvig Zsolt, a szövetség főtitkára, valamint Jan de Brandt, a női válogatott szövetségi kapitánya. A vezetők és a szakember között sikerrel zárultak a tárgyalások, így a jövő évi Európa-bajnokság végéig, azaz 2015. október 15-ig meghosszabbítják Jan de Brandt szerződését, sőt, további együttműködés lehetőségéről is szó esett.

A belga szakember március óta irányítja a női válogatottat és vezetésével 27 év után ismét Európa-bajnokságon szerepelhet a magyar csapat.

„Jan történelmi sikert ért el a női válogatottal, így egyértelmű volt, hogy hosszabbítunk. A kérdés csak az volt, hogy milyen formában és milyen tartalommal, hiszen Jannak szerződése van egy német klubbal is. Jan elmondta, hogy a magyar válogatott elsőbbséget élvez, és ha esetleg összeférhetetlen lenne a két megbízás, a magyar válogatott fogja választani.

Megállapodtunk abban is, hogy szakmai munkájával segíti a magyar edzőképzést is” – mondta el Poór Csaba, a szövetség elnöke.