Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szívrohamot kapott Pistorius pszichiátere

2014.06.29. 18:02

Oscar Pistoriust harmincnapos pszichiátriai megfigyelésre küldte a pretoriai bíróság. Ez most letelt, és hétfőtől folytatódik a műlábú futó gyilkossági pere.

Pistoriusnak nem kellett beköltöznie a pszichiátriára, de júniusban minden munkanap be kellett mennie. Naponta hét órát töltött vele három pszichiáter és egy klinikai pszichológus, hogy kiderítsék, lelkiállapota milyen hatással lehetett Reeva Steenkamp meggyilkolására. A vizsgálat eredményét valószínűleg hétfőn már közlik is a pretoriai bíróságon. Az egyik pszichiáter, Leon Fine azonban nem régen szívrohamot kapott, kórházba került és késlekedést okozhat az, hogy még nem írta alá a jelentést.

A bíróság azután rendelte el a szakvizsgálatokat, hogy a futó védelmében beidézett tanú, Meryll Vorster azt mondta, Pistorius gyerekkora óta szorongásos zavarban szenved.

A futó azt állítja, tavaly február 14-én hajnalban véletlen lőtte le házában Reeva Steenkampot, mert azt hitte, betörő. A vád szerint azonban előre eltervezett volt az emberölés.