Pistorius újrajátszotta barátnője meggyilkolását, kiszivárgott a videó

2014.07.08. 11:06

Oscar Pistorius a védelem kérésére eljátszotta, hogy mi történt házában a gyilkosság estéjén 2013. február 14-én. Az erről készült felvétel kiszivárgott, és azt az ausztrál Channel Seven vasárnap be is mutatta.

A videón Pistorius műlábai nélkül, kezéből fegyvert formálva mutatja be, merre ment, hol állt a lakásában. A dublőrként beugró testvérével, Aimee-vel azt is eljátszotta, hogy cipelte le a lépcsőn a halott Reeve Steenkampot.

Oscar Pistorius újrajátszotta a gyilkosságot

A videót a védelem készítette, de sohasem mutatták be a bírósági tárgyaláson. Talán nem véletlenül, a futó jóval mobilisabbnak tűnik annál műlábai nélkül, mint ahogy azt az ügyvédei megpróbálták a bíróságon előadni.

Hétfőn Gerrie Nel ügyész is ráment erre a tárgyaláson, azt mondta, Pistorius akár el is futhatott volna, ahelyett, hogy rátámadt volna az állítólagos betörőre.

Brian Webber ügyvéd azt állítja, hogy a felvételek illegálisan kerültek a Channel Sevenhez. A csatorna azonban azzal védekezik, hogy sohasem mutatták volna be a videót, ha nem jogosan jutottak volna hozzá. Azt egyelőre nem árulták el, kitől kapták. A videót Pistoriusék az amerikai Evidence Room nevű céggel forgatták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport