Lábtoll-labda: öt arannyal és két ezüsttel zártak az magyarok az Eb-n

2014.07.15. 22:11

Öt arany és két ezüstéremmel érkezett haza a magyar válogatott a 6. lábtoll-labda Európa-bajnokságról, ahol az utolsó napon az egyénizők versenyezte. Magyarországot a címvédők Mile Alexandra (Z+D Cserszegtomaji SK) és Tóth Gábor (Újszászi VVSE) képviselték. Kellemetlen meglepetésként egyiküknek sem sikerült megismételnie a két évvel korábbi eredményét.

Mile Alexandra már a selejtezőt rosszul kezdte. Kikapott a lengyel Lidia Kadzielewától és csak csoportmásodikként ment tovább. Az elődöntőben aztán magára talált, és jó játékkal verte a német Sarah Waltert. A döntőben a szlovákiai Bagos Viktória ellen rapszódikusan játszott. Az első játszmában szinte pontot sem csinált. (21-4) A másodikban 20-16-nál négy játszmalabdája volt. Mindet kihagyva 22-20-ra vesztett. Bagos Szlovákia első Európa-bajnokságát nyerte.

Tóth Gábor finn, francia és lengyel ellenfelek legyőzése után a szlovákiai Sebastian Költővel elődöntőzött. Szoros mérkőzésen 2-0-ra Tóth nyert. A döntőben a német David Zentarra következett. Tóth nagyon küzdött, de nem bírt a nála tíz évvel fiatalabb ellenfelével. Így Zentarra lett az első nem magyar férfi egyéni Európa-bajnok.

A magyar válogatott öt arany és két ezüstéremmel zárta a lengyelországi Pustków-Osiedle-ben rendezett Európa-bajnokságot. Ezzel a teljesítménnyel az éremtáblázaton és az országok közötti pontversenyben is az első helyen végzett Szlovákia és Németország előtt. Az Eb legeredményesebb versenyzője a három bajnoki címet begyűjtő Kunics Réka. Tóth Gábor két arannyal és egy ezüsttel a férfi mezőny legjobbja.