Vívó-vb: Rédli 11. lett párbajtőrben

2014.07.20. 16:15

Harmadik mérkőzésén vereséget szenvedett Rédli András, így a 11. helyen végzett a kazanyi vívó-világbajnokság férfi párbajtőrversenyében.

Az idén Európa-bajnok magyar vívó az izraeli Yuval Shalom Freilich és a kanadai Hugues Boisvert-Simard ellen aratott győzelme után Park Kjung Duval került szembe. A mérkőzés előtt elárulta, hogy nem szeret a dél-koreaival vívni, ezért nem igazán fog kezdeményezni, lehet, hogy egyetlen tusra marad majd a döntés. Mivel az ázsiai is óvatos volt, az első két szakasz nagyon gyorsan lement, a bíró ugyanis passzivitás miatt a következő három percet indította el. A harmadikban aztán Park nekiindult, és előbb 2-0-ra, majd Rédli szépítése után 3-1-re ellépett. A magyar párbajtőröző innen koncentrált vívással egyenlített, így jöhetett a ráadás, vagyis tényleg egy tus döntött. Rédlinél volt a kedvezmény, de ez végül nem számított, mert Park egy szép lerohanással egylámpás tust ért el, ezzel a negyeddöntőbe jutott.

„Lábbal és kézzel is gyorsabb nálam, a végén pedig egy jó tust adott" – összegzett Rédli. – „Az utolsó fél percben, miután kiegyenlítettem, egy ideig próbáltam még támadni, de nem szabad ajtóstul rontani a házba" – indokolta, miért hagyta végül a hosszabbításra a döntést, mikor pedig egymás után két találatot adott. – „Egyébként szeretem is a hosszabbításokat, nem tartok tőlük. Ezúttal bár én voltam a kedvezményezett, igyekeztem támadóbb szellemben meglepni, de nagyon jól indult, nem tudtam kivédeni."

Somfai Péter 37., Boczkó Gábor 48., Szényi Péter 51. lett.

Eredmények:

a 64 között:

Rédli András-Yuval Shalom Freilich (izraeli) 14-10

Pavel Pitra (cseh)-Boczkó Gábor 15-14

Csang Cseng-csie (kínai)-Somfai Péter 15-14

Ruszlan Kurbanov (kazah)-Szényi Péter 15-10

a 32 között:

Rédli-Hugues Boisvert-Simard (kanadai) 15-10

a 16 között:

Park Kjung Du (dél-koreai)-Rédli 4-3

negyeddöntő:
Ulrich Robeiri (francia)-Anton Avgyejev (orosz) 14-13
Gauthier Grumier (francia)-Pavel Szuhov (orosz) 15-7
Park-Bogdan Nyikisin (ukrán) 15-13
Enrico Garozzo (olasz)-Sten Priinits (észt) 15-9

elődöntő:
Robeiri-Grumier 15-11
Park-Garozzo 15-10
döntő:
Robeiri-Park 15-12

végeredmény: 1. Ulrich Robeiri, 2. Park Kjung Du, 3. Gauthier Grumier és Enrico Garozzo, ... 11. Rédli András, ... 37. Somfai Péter, ... 48. Boczkó Gábor, ... 51. Szényi Péter