Vendel
6 °C
19 °C

Negyedik a női párbajtőrcsapat

2014.07.23. 16:24

A negyedik helyen végzett a magyar női párbajtőrcsapat a kazanyi vívó-világbajnokságon. A brazilok és az amerikaiak legyőzése, valamint az oroszoktól elszenvedett vereség után az olaszokkal vívott a bronzéremért a Szász Emese, Révész Julianna, Tóth Hajnalka, Budai Dorina összeállítású válogatott. Az összecsapás első nyolc asszója után mindig a magyaroknál volt az előny, csak a kilencediknél vezettek az olaszok, de ez nekik 45-37-es győzelmet ért.

Szász az elején 5-2-re megverte Bianca Del Carrettót, majd Budai ugyan 6-4-re kikapott az egyéniben győztes Rossella Fiamingótól, de az előny így is maradt a magyaroknál. Később pedig még nőtt is, mert Révész 4-1-re verte Mara Navarriát. A folytatásban Budai kéttusos vereséget szenvedett Del Carettótól, ezzel együtt alapvetően nem változott a helyzet, mert még mindig a magyarok vezettek. Így maradt ez Szász döntetlenje után is, Révész pedig egy 5-2-es asszóval nyugtatta csapattársait.

A következő két asszó azonban az olaszoké lett, előbb a Budai helyére beállt Tóth kapott ki kettővel Navarriától, aztán Révész ugyanennyivel Del Carrettótól, de Szász még így is egytusos előnnyel kezdhette meg párharcát Fiamingóval (31-30). Aztán korántsem az addigiak szerint folytatódott a küzdelem, mert a magyar párbajtőröző az akciói végén nem érte el ellenfelét vagy mellé szúrt, miközben sorozatban hét találatot kapott. 31-37-ről pedig már nem volt esélye visszakapaszkodni, hiába próbálkozott ezzel az utolsó pillanatokig.

Eredmények:

a 16 között:

Magyarország-Brazília 45-28

negyeddöntő:

Oroszország-Koreai Köztársaság 30-29

Magyarország-Egyesült Államok 45-31

Olaszország-Románia 41-32

Észtország-Kína 31-30

elődöntő:

Oroszország-Magyarország 31-24

Észtország-Olaszország 42-32

a 3. helyért:

Olaszország-Magyarország 45-37

döntő:

Oroszország-Észtország 40-29

Végeredmény: 1. Oroszország (Tatyjana Gudkova, Vijoleta Kolobjova, Ljubov Sutova, Jana Zvereva), 2. Észtország (Julia Beljajeva, Irina Embich, Erika Kirpu, Kristina Kuusk), 3. Olaszország (Bianca Del Carretto, Rossella Fiamingo, Mara Navarria, Francesca Quondamcarlo), 4. Magyarország (Szász Emese, Révész Julianna, Tóth Hajnalka, Budai Dorina)