Pont olyan lesz a Puskás Stadion, amilyenre vágyunk?

2014.07.31. 11:15

A Puskás Stadionban bemutatták az új, a régi falain belül felépülő aréna látványterveit. Az új stadion nemcsak a futballt szolgálja ki, hanem még vagy 20 másik sportágat is.

Az új Puskásban a futópályát eltüntetik a gyep körül, így az első sorok körülbelül 30 méterrel kerülnek beljebb, a régi aréna falai megmaradnak.

A stadion 2018-ra készül el, ígérte a mai sajtótájékoztatón Vígh László kormánybiztos. Csányi Sándor MLSZ-elnök szerint a 2020-as Eb rendezésére pályázunk a stadionnal, de előtte már egy BL- vagy EL-döntőt szeretnének ott rendezni.

Jelen állás szerint 68 ezren férnek majd el a háromszintű lelátón, és minimum elvárás volt, hogy olyan stadiont építsenek, amilyen még nincs a világon, ezért lett stadion a stadionban, kiegészítve azzal, hogy egy olimpiai központ közepén épül meg.

A lelátók az eddiginél meredekebbek, közel 34 fokosak lesznek, az első sorok az oldalvonaltól négy-hat, az alapvonaltól négy méterre lesznek, a stadion tetején rekortán futópályát alakítanak ki, amit bárki használhat majd. 

Tetszik?

stadion a stadionban tervet tavaly áprilisban ismertette a Nemzeti Sportközpontok. Az akkori indoklás szerint ez a megoldás a legköltségkímélőbb.

Néhány hete, Vígh László kormánybiztos azt mondta, 90-100 milliárd forintból épülhet fel az új Puskás.

Az új Puskás multifunkcionális lesz, a falak között megépülő 15 munkacsarnok akkor is használható lesz, ha éppen futballmeccset vagy koncertet tartanak a küzdőtéren. Az épületben összesen ezerhétszáz helyiség lesz, 31-32 ezer négyzetméternyi területen. A stadionban helyet kapnak majd irodák, szálloda és egy diagnosztikai laboratórium is.