Visszakerült a hódmezővásárhelyi önkormányzathoz a sportcsarnok üzemeltetése

2014.08.12. 10:19

Szeptembertől ismét a hódmezővásárhelyi önkormányzat üzemeltetheti a helyi Balogh Imsi Sportcsarnokot – közölte Almási István (Fidesz) polgármester kedden az alföldi város közgyűlésének rendkívüli ülésén.

Hároméves folyamat végére sikerült pontot tenni, szeptembertől napi 16-18 órában hódmezővásárhelyi diákok és sportegyesületek használhatják majd a létesítményt – idézte a politikust az MTI.

Végh Ibolya aljegyző emlékeztetett, az önkormányzat 2011 szeptemberében felmondta a beruházó céggel, a K-Art Építészstúdió Kft.-vel a PPP-konstrukcióban három évvel korábban épült sportcsarnok üzemeltetésére kötött szolgáltatási szerződést.

A következő évben a kormány a PPP-szerződések felülvizsgálatáról döntött az ingatlanok olcsó és hatékony működtetése érdekében. A folyamat során a sportcsarnok állami tulajdonba került - közölte az aljegyző.

A közgyűlés egyhangú döntése alapján az önkormányzat bérleti szerződést köt az állammal, így szeptember 1-jétől a város üzemeltetheti az intézményt. A város egyeztet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal, annak érdekében, hogy a helyi oktatási intézmények a legoptimálisabban tudják használni a sportcsarnokot.

A Hódmezővásárhely belvárosban felépült – nemzetközi kosárlabda mérkőzések megrendezésére is alkalmas – sportcsarnokot 2008 augusztusában adták át.