Melinda, Vivien
-4 °C
3 °C

Lábtoll-labda: német és magyar győzelem a Hungarian Openen

2014.08.13. 11:27

Női egyéniben a német Sarah Walter, a férfiaknál Herczeg Gábor nyert a lábtoll-labda Hungarian Openen, Újszászon.

A férfiak 110, a nők 70 fős mezőnyében is ott volt a két Európa-bajnok, akik júliusban szerezték a címüket, de még a döntőig sem jutottak el.

A nőknél a szlovákiai Bagos Viktória számított favoritnak, de az elődöntőben Joó Anett (Újszászi VVSE) háromszettes csatában legyőzte. Joó már az első játszma végén is jól hajrázott, két pontra volt a győzelemtől, de még nem tudta behúzni. A másodikban azonban rátalált játékára, és simán nyert, majd a döntő szettben sem adta át az irányítást. A másik elődöntő is három játszmában dőlt el, az Eb-bronzérmes Walter (FFC Hagen) az újszászi Ézsiás Kittit győzte le.

A döntő hektikusan alakult, Joó az első játszmában öt-, a másodikban hatpontos előnybe került, de ez sem volt elég, Walter visszakapaszkodott és lendületből meg is nyerte a szetteket.

A férfiaknál David Zentarra kiesése volt kisebb meglepetés, a német Európa-bajnok már a legjobb négy közé sem került be. Becskereki Sándor (Újszászi VVSE) higgadt játékkal verte. Becskerei újabb bravúrra már nem volt képes, az elődöntőben klubtársától, Herczegtől kapott ki. A másik ágon a címvédő Kleics Dávid (Borjád SE) jutott be a döntőbe. Az első szettet még lendületből megnyerte, de Herczeg a második szettben magabiztosabbá vált, és védhetetlen leütéseivel elhúzott, 21-14-re nyerte a szettet. A döntő játszma már szorosabb volt, de Herczegnek csak az előnyét kellett őriznie, amit meg is tett.

Eredmények:

Férfiak:
1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE)
2. Kleics Dávid (Borjád SE)
3. Becskereki Sándor (Újszászi VVSE)
   Tóth Gábor (Újszászi VVSE)
5. Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE)
6. Philipp Münzner (TV Lipperode)
7. David Zentarra (FFC Hagen)
8. Huszár Emil (Nagykanizsa ZSE)

Nők:
1. Sarah Walter (FFC Hagen)
2. Joó Anett (Újszászi VVSE)
3. Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE)
   Bagos Viktória (Királyhelmec)
5. Gyapjas Adrienn (Pusztaszer Pisze SE)
6. Farkas Martina (Borjád SE)
7. Mile Alexandra (Cserszegtomaj SE)
8. Tóth Virág (Újszászi VVSE)