Így indult az ifjúsági olimpia a magyaroknak

2014.08.17. 17:55

Úszásban és a vívásban sikerült pontszerző helyen végeznie a magyar ifjúsági olimpiai csapatnak Nanjingban. Az úszó Sebestyén Dalmának még bőven lesz lehetősége a javításra, a tőröző Pásztor Flóra viszont befejezte a versenyzést. A Törekvés SE 16 éves tehetsége éremért utazott Kínába és a negyeddöntőig mutatott vívása alapján erre minden esélye megvolt, írja a MOB honlapja.

Sajnos az elődöntőbe jutásért nem sikerült az amerikai ellenfelet legyőzni. Pásztor így hatodik, Sabrina Massialas végül ifjúsági olimpiai bajnok lett.

Az úszók közül Sebestyén Dalma előbb az 50 méteres mellúszásban kvalifikálta magát a hétfői döntőbe, az elődöntőfutama megnyerésével, majd a 200 vegyes fináléjában ért hatodikként célba 2.14.66-os idővel. Ebben a számban vietnami győztesnek szólt a himnusz az eredményhirdetéskor.

Az 50 méteres mellúszásban egyébként harmadik legjobb idővel Sztankovics Anna is döntős, míg Horváth Dávid a 100 méteres mellúszásban jutott a nyolcas elitbe.

Kardos Botond korláton és talajon a második legjobb pontszámmal került a tornafináléba, de lovon, gyűrűn és nyújtón is döntős, ráadásul az egyéni összetettben ugyancsak éremesélyes.  

Két győzelemmel mutatkoztak be teniszezőink: Bíró André egyéniben nyert két sima szettben egy kolumbiai ellen (6:3, 6:4), Bondár Anna és Stollár Fanny pedig a párosban búcsúztatott szlovákokat (3:6, 6:3, 10:5).

Az asztaliteniszezőknél, a csoportkörben Szudi Ádám és Imre Leila is egy győzelem, egy vereséggel áll és hétfőn mindketten a 16 közé kerülhetnek.

Triatlonban Bicsák Flóra 4 perc 31 másodperccel maradt el a győztes ausztráltól és a 16. helyen zárt.

Megyaszai Lilla a kerékpárosok összetett csapatversenyének első számában negyedikként ért célba. Erdélyi Attila a hetedik a folytatás előtt.

A judós Sárecz Márton két vereséggel helyezetlen maradt.