Majdnem baj lett az új NASCAR-biztonsági szabály miatt

2014.08.18. 13:13

Vasárnap Michiganben rendezték a NASCAR Sprint Cup futamát, ahol a Tony Stewart által okozott tragédia után először kellett alkalmazni élesben egy szabályváltoztatást.

Kyle Larson autója azután gyulladt ki, hogy elszállt a jobb első gumija és a falnak ütközött. A közvetítésben lehetett hallani, ahogy a versenyzőre rászólnak rádión, szálljon ki, mert kigyulladt az jármű. Szerencsére ki tudott kászálódni, a pálya személyzete hamar odaért és oltani kezdett. 

Kyle Larson Crash & Fire @ Michigan 2014

A hétvégén bevezetett új szabályt azért hozták, mert Tony Stewart verseny közben gázolta halálra egyik versenyzőtársát, a 20 éves Kevin Ward Jr.-t, aki elhagyta az autóját egy salakpályás futamon. Az ügyben azóta is folyik a vizsgálat.

A változtatás szerint a versenyzők baleset esetén sem hagyhatják el az autójukat, amíg nem szólnak nekik rádión, csak akkor ha tűz van. Ezért bizonytalanodott el egy pillanatra Larson.

"Egy kicsit hezitáltam, de ömlött be az autóba a füst, ezért beszóltam a rádión, hogy ki fogok szállni. Nem tudom, hogy a NASCAR-nál hallották-e, amit mondok, de amint kimásztam, olyan közel maradtam az autóhoz, ahogy tudtam. Muszáj volt kijönnöm onnan a füst miatt" - mondta a baleset után Larson.