Ifjúsági olimpia: Érem nélkül maradtak a magyarok szombaton

2014.08.23. 18:36

Az éremesélyesnek tartott magyar versenyzők közül egyiknek sem sikerült medált érő helyen zárnia a kínai Nankingban zajló ifjúsági olimpia szombati versenynapján, írja az MTI.

A 100 méteres gátfutásban érdekelt Sorok Klaudia a párás melegben nem tudta kihozni magából a maximumot, 13.66 másodperces idejével negyedik lett, míg Kiss Réka rúdugró 370 centiméteres eredménnyel hetedikként zárt. Az öttusázó Zs. Tóth Anita az úszás és a vívás után még harmadik volt, a záró számban, a lövészettel kombinált futásban azonban visszacsúszott, így kilencedikként ért célba. A tornász Kardos Botond, aki az egyéni összetettben éppen lemaradt az éremről, ezúttal talajon hatodik, lólengésben negyedik, gyűrűn pedig ötödik lett. Dévai Boglárka ugrásban végzett hatodikként. A teniszező Stollár Fanny a vegyespárosok elődöntőjében volt érdekelt, de egyéniben győztes lengyel partnerével alulmaradt a kínai-japán riválisával szemben.

A magyarok hét elsőségnél tartanak Nankingban.

A jövő csütörtökig tartó II. ifjúsági olimpián Magyarországot 16 sportágban - asztaliteniszben, atlétikában, cselgáncsban, kajak-kenuban, kerékpárban, kosárlabdában, ökölvívásban, öttusában, sportlövészetben, súlyemelésben, teniszben, tornában, triatlonban, úszásban, vitorlázásban és vívásban - 57 sportoló képviseli.

A kínai játékokon több mint kétszáz országból csaknem 3800, 15 és 18 év közötti versenyző méri össze erejét 28 sportágban.