Kilenc magyar érem a tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon

2014.08.24. 14:35

Három arany-, két ezüst- és négy bronzérmet nyert a magyar válogatott a Gyékényesen rendezett tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon, írja az MTI.

A magyar indulók közül különösen Balázs Péter remekelt, akinek minden éremből jutott a hazai rendezésű Eb-n. Az Amphora Búvár Klub sokszoros világ- és Európa-bajnok sportolója - aki egyben a Magyar Búvár Szakszövetség alelnöke - két győzelme mellett két második és két harmadik helyet is begyűjtött. Balázs a csillag és az 5-bója versenyszámokban nem talált legyőzőre.

Rajta kívül Európa-bajnoki címet szerzett még a csapatversenyben a női együttes. 

A magyar férfi csapat a dobogó második fokára állhatott fel, Mede Márton pedig két bronzérmet szerzett: egyet a csillag versenyszámban, egyet pedig Balázs Péter párjaként a MONK gyakorlatban. 

A felnőttek Eb-jével párhuzamosan rendezték a junior tornát is. A magyar fiatalok is kitettek magukért: három arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel zárták a gyékényesi világversenyt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla