Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Szilágyi Liliána viszi a zászlót

2014.08.28. 09:56

A kétszeres bajnok úszó, Szilágyi Liliána viszi a magyar zászlót a nankingi ifjúsági olimpia csütörtöki záróünnepségén.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának beszámolója szerint a szerdai csapatgyűlésen Nagy Zsigmond csapatvezető felhívta a figyelmet arra, hogy hagyományosan a legeredményesebb sportolót éri ez a megtiszteltetés, márpedig Szilágyi Liliána - egyedüliként - két aranyérmet is nyert, mégpedig 100 és 200 méter pillangón.

A csapatgyűlésen jelen lévők egyöntetűen támogatták a javaslatot, maga az úszó pedig nagy örömmel vállalta el a felkérést.

"Olimpián vinni egy zászlót, az hatalmas dolog szerintem, és nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy engem választottak meg. Próbálok megfelelni a feladatnak. Te jó ég - vinni fogom a zászlót!" - mondta a mob.hu-nak Szilágyi Liliána, a tavaly elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Gyarmati Dezső unokája.

A magyar küldöttség hat arany-, hat ezüst- és 11 bronz-, illetve az éremtáblázatba nem számító vegyes csapatokkal további egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szerzett Nankingban.

A magyarokra fárasztó utazás vár a záróünnepséget követően: hatórás buszozás után érnek majd Sanghajba, ahonnan Frankfurt érintésével repülnek Budapestre. A delegáció pénteken késő este, várhatóan éjfélkor érkezik meg a Syma Csarnokhoz.