Először beszélt a halálos gázolás óta NASCAR-os

2014.08.30. 09:47

Tony Stewart NASCAR-versenyző augusztus elején gázolta halálra versenyzőtársát egy salakpályás futamon. Az ügyben nyomozás indult, Stewart péntek este pedig először beszélt nyilvánosan a halálos balesetről. 

"Ez a legszörnyűbb tragédia, amivel szembesülnöm kellett pályafutásom és életem során. Ez örökre meghatározza az életemet. Remélem, ezt a fájdalmat és szomorúságot senki másnak nem kell átélnie. El sem tudom képzelni, hogy micsoda fájdalmon mennek keresztül Kevin Ward családtagjai. Szeretném, ha tudnák, hogy minden nap gondolok rájuk, és imádkozom értük"

- mondta megrázva Stewart. 

Arról is beszélt, hogy a versenyzők közössége egy nagy család, és most mindenki gyászol. Az elmúlt hetekben a Ward iránti tiszteletből nem mutatkozott, és azért, hogy feldolgozza a történteket. "Hiányzik a versenyzés, hiányoznak a csapattársaim és az, hogy újra autóban üljek, ha visszatérek, az majd segít, hogy átvészeljem ezt a nehéz időszakot" - mondta. Azt is kijelentette, hogy a nyomozás miatt nem áll módjában kérdésekre válaszolni, és érzelmileg sem áll erre készen, egy napon talán képes lesz erre.

A történtek miatt a NASCAR szigorított a versenyszabályokon, egy pilóta csak akkor hagyhatja el autóját, ha vészhelyzet van, ellenkező esetben addig köteles az autójában maradni baleset esetén, amíg oda nem ér a segítség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport