A vert mezőnyben a magyarok Lovas Világjátékokon

2014.09.03. 12:48

Tóth László és ifj. Szabó Gábor százon kívül zárt a díjugratás első szakaszában a franciaországi Caenben zajló Lovas Világjátékokon, amely négyévente mind a hét szakág világbajnokságát magában foglalja.

Az esemény honlapja szerint a vasárnap véget érő versenyszámban a keddi vadászugratás után az ír Bertram Allen vezet, aki 77.01 másodperc alatt teljesítette a pályát, melyen akadályverésenként négy másodpercet hozzáadtak az elért időhöz.

A magyarok közül Tóth László Isti nevű lovával 96.54 másodperces eredménnyel a 106., míg ifj. Szabó Gábor - Timpex Cent nyergében - 101.38 másodperccel a 119. helyen zárta a nyitányt a 153 fős mezőnyben. A folytatáshoz a vadászugratásban elért időket pontokra váltották mégpedig úgy, hogy a leggyorsabb nullapontos, majd egy másodperces hátrány fél pontot ért. Ehhez adódnak majd hozzá a hagyományos versenyszámok hibapontjai.

Lovastornában is megkezdődtek a küzdelmek a kötelező programmal: csapatban a magyarok nyolcadik helyen állnak 17 együttesből, míg a nőknél Németh Blanka 19., Godolla Réka pedig 30. a 32 fős mezőnyben. (MTI)