László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyolcvannégy sportolónk a Speciális Európa Játékokon

2014.09.03. 12:03

Nyolcvannégy sportolóból álló magyar küldöttség vesz részt Antwerpenben a szeptember 13-tól 20-ig sorra kerülő Speciális Európa Játékokon.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: a rendezvényen 58 országból 2000 értelmi fogyatékossággal élő versenyző, közel 1000 edző és felkészítő, 4000 önkéntes, 300 hivatalos személyiség és 300 fős egészségügyi személyzet részvétele várható. A nyitóünnepséget szeptember 13-án Brüsszelben rendezik.

A versenyeket tíz sportágban: úszásban, labdarúgásban, kosárlabdában, kerékpárban, atlétikában, tollaslabdában, cselgáncsban, asztaliteniszben, bócsában és tornában bonyolítják le.

Az idén megalakulásának 25. évfordulóját ünneplő MSOSZ jelezte, idén ötödik alkalommal - ezúttal is szeptember 27-én - rendezi meg a Eunice Kennedy Shriver Emléknapot a Nemzetközi Speciális Olimpia Mozgalom alapítójának tiszteletére Nyíregyházán. (MTI)