Máté, Mirella
4 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Két vereség az asztalitenisz BL-ben

2014.09.05. 23:38

 

A Szekszárdhoz hasonlóan a Postás SE is kikapott a női asztalitenisz Bajnokok Ligája 2014/15-ös szezonjának pénteki nyitófordulójában: a magyar együttes a címvédő német TTC Berlin Eastside otthonában maradt alul 3-0-ra.

A hazai csapatot erősíti a magyar válogatott éljátékosa, Póta Georgina is, aki ezúttal a második meccsen kapott szerepet, s oroszlánrészt vállalt a németek sikerében: a Li Jiao elleni összecsapásán az ötödik, döntő szettben riválisának több meccslabdája is volt, ő azonban mindet hárította, majd fordított és nyert.

A vendégeknél még az aktuális magyar bajnok Ambrus Krisztina, valamint Kertai Rita jutott szóhoz, de egyikük sem tudott játszmát nyerni esélyesebb ellenfelével szemben.

A Postás SE hét év után szerepel ismét a BL-ben, s a következő körben, október elején a francia Metzet fogadja.

1. forduló:

B csoport: TTC Berlin Eastside (német)-Postás SE 3-0

Shan Xiaona-Ambrus Krisztina 3-0 (3, 5, 7)

Póta Georgina-Li Jiao 3-2 (-6, 7, 5, -9, 10)

Petrissa Solja-Kertai Rita 3-0 (2, 6, 7)

A csoport tagja még az osztrák Linz AG Froschberg és a francia Metz TT.

A vendég magyar klub egyetlen győzelmét a női egyes Európa-bajnoki címvédője, a svéd-kínai Li Fen aratta, de aztán később ő is kikapott, akárcsak a magyar válogatott korábbi meghatározó játékosa, Lovas Petra, valamint Szvitacs Alexa. A házigazdák gárdáját két kínai születésű játékos, a német Han Jing és a lengyel Li Csien is erősítette. A Szekszárd - amely története során először szerepelhet a BL-ben - a következő körben, október elején az osztrák SVNÖ Ströcköt fogadja.

A csoport:

Spar Zamek Tarnobrzeg (lengyel)-Szekszárd AC 3-1

Han Jing-Lovas Petra 3-1 (-9, 6, 8, 10)

Renata Stribikova-Li Fen 2-3 (-4, 6, -7, 5, -8)

Li Csien-Szvitacs Alexa 3-0 (3, 3, 4)

Han Jing-Li Fen 3-0 (4, 9, 4)

A csoport tagja még a török Fenerbahce és az osztrák SVNÖ Ströck.

A sorozat résztvevői két négyes csoportban, oda-visszavágós rendszerben küzdenek a továbbjutást jelentő első két helyért.