Vb-bronzérmes a magyar futócéllövő csapat

2014.09.17. 13:35

Bronzérmet nyert a Boros László, Tasi Tamás, Sike József összeállítású magyar csapat a futócéllövők 10 méteres 30+30 lövéses számában a granadai sportlövő világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a kétnapos alapversenyt Boros 584, Sike 571, míg Tasi 559 körrel zárta, így a magyar trió 1714 körös összteljesítménnyel lett harmadik, a második kínaiakkal azonos eredménnyel, míg a győztes oroszoktól három körrel elmaradva a nem olimpiai számban.

Egyéniben Boros László a második helyen áll, s a délutáni éremmérkőzéseken lesz érdekelt. Az egyéniben 50 méteres 40 vegyesen bronzérmes Sike József a kilencedik lett, míg Tasi Tamás a 22. helyen végzett a 33 fős mezőnyben.

A magyar futócéllövő-csapat vasárnap szintén 10 méteren, ám a 40 vegyes számban is harmadik helyen végzett, s most a magyar küldöttség ötödik bronzérmét szerezte meg Granadában: korábban Sike mellett Tobai-Sike Renáta a sportpisztolyosok között lett harmadik, míg a Tobai-Sike, Csonka Zsófia, Nemes Adrienn összeállítású hármas légpisztolyban állt dobogóra. (MTI)