Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Ultramodern sportcsarnokot adtak át Kolozsváron

2014.09.24. 16:02

Kolozsváron felépült Románia legmodernebb sportcsarnoka, amely nemzetközi sporteseményeknek is otthont adhat. A sportrendezvények és koncertek megtartására egyformán alkalmas létesítményt szerdán mutatta be a sajtónak Emil Boc, a város polgármestere. A műszaki átadás október 15-ig fejeződik be, hivatalos avatójára pedig október 31-én kerül sor egy James Blunt-koncert keretében.

A négy év alatt felépített csarnok sporteseményeken 7200 néző befogadására alkalmas, míg koncertek esetén a nézőtér tízezer férőhelyesre bővíthető. A csarnok mellett 450 férőhelyes parkolót hoztak létre. A terem közepén egy kocka alakú óriáskijelzőt függesztettek fel, mely négy oldalán HD minőségű képet közvetít. A csarnokhoz edzőterem is tartozik.

A sportcsarnok 70 millió lejbe (4,9 milliárd forint) került. Felépítése azért tartott négy évig, mert a munkálatok elvégzésére pályázó egyik cég megtámadta a bíróságon a kivitelező kiválasztásának az eljárását, és a jogi procedúra hosszú ideig késleltette a munkát. Az új létesítményt a város önkormányzatának tulajdonában lévő társaság fogja működtetni.

A sportcsarnok Kolozsvár belvárosában, a 2011 októberében felavatott 30 ezer férőhelyes stadion, a Kolozsvár Aréna szomszédságában helyezkedik el. (MTI)