Nem emeltek vádat a halálos gázoló NASCAR-os ellen

2014.09.25. 09:43

A versenyen ellenfelét halálra gázoló Tony Stewart ellen nem emeltek vádat, derült ki szerda este. A NASCAR-pilóta augusztusban sodorta el egy futamon Kenny Ward Jr.-t, aki belehalt sérüléseibe.

Az ügyben eljáró amerikai bíróság hat hétnyi vizsgálat után hozta meg a döntést, ezalatt meghallgattak majdnem harminc szemtanút, több videót és fényképet is áttanulmányoztak. Ward családja azonban nem hagyja ennyiben, polgári peres eljárásban folytatnák az ügyet, szerintük a versenyen mindenki lassított, amikor fiuk kiszállt az autójából, kivéve Stewartot, aki szándékosan ráhúzta a kormányt. 

A nyomozás során Stewart együttműködött a hatóságokkal, de a bíróságon nem hallgatták meg. Augusztus végén állt először a nyilvánosság elé, akkor azt mondta, élete legszörnyűbb időszakán van túl, nagyon megviselték a történtek. Nem sokkal ezután visszatért a versenyzéshez. 

A tragédia miatt a NASCAR-ban szigorították a szabályokat, a versenyzők csak akkor hagyhatják el az autójukat baleset után, ha erre engedélyt kapnak. Kivéve persze, ha kigyulladt a jármű, néhány hete majdnem ebből lett baj egy versenyen.