Végleges magyar keret a torna-vb-re

2014.10.03. 15:17

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a férfi válogatott Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Tálas Bence, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid összeállításban szerepel a nancsingi torna-világbajnokságon, míg a nőknél Makra Noémi, Böczögő Dorina, Csillag Tünde, Divéky Luca, Romhányi Eszter és Horváth Enikő léphet a szerekhez a csapatversenyben.

A tartalék Dudás Norbert és Al-Salty Dália lesz - tájékoztatta a magyar szövetség az MTI-t pénteken.

A pódiumedzések után napi két tréning várt a magyar tornászokra. A lólengésben olimpiai bajnok Berki Krisztián továbbra is jó gyakorlatokat mutatott be, bár vállát kicsit érzi, de nem akadályozza a munkában. Hasonló a helyzet Makra Noéminél, aki egyre jobban belelendül, sarka továbbra is fáj ugyan, de a gyakorlatok kivitelezésére képes megfelelően koncentrálni. A férfiak szombaton, míg a nők vasárnap mutatkoznak be a világbajnokságon.

A csapatversenyben a legjobb 24-be kell kerülni ahhoz, hogy a 2015-ös világbajnokságon - ahol már olimpiai kvótaszerzés a tét - a teljes válogatott indulhasson. A hatfős együttesekből öt tornász léphet egy-egy szerhez és négy eredménye számít.

Az egyéni összetett versenyben a legjobb 24 tornász, de nemzetenként csak kettő szerepelhet a döntőben.

A csapatok fináléit jövő kedden (férfiak) és szerdán (nők), az egyéni összetett döntőt pedig csütörtökön (férfiak) és pénteken (nők) rendezik. A szerenkénti éremcsatározásokra jövő szombaton és vasárnap kerül sor.

Altorjai Sándor csapatvezető tárgyalásainak eredményeként a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) technikai bizottságai 2015-ben vélhetően Magyarországon üléseznek majd, és nem kizárt, hogy 2016-ban, az olimpiát megelőzően az Európai Torna Szövetség (UEG) bizottságaival közösen tartanak itt ülést.