A női tornászok kijutottak a kvalifikációs vb-re

2014.10.06. 17:41

A Makra Noémi, Böczögő Dorina, Csillag Tünde, Divéky Luca, Romhányi Eszter és Horváth Enikő összeállítású női tornász válogatott a 20. helyen végzett a tornászok nanningi világbajnokságán, így ott lehet a 2015-ös olimpiai kvalifikációs vb-n.

A magyar válogatott a selejtezők első napján 207.278 pontot ért el, ez összesítésben az előkelő 20. helyre volt elegendő. Mindez azt jelenti, hogy a férfiak után a nők is csapattal lehetnek jelen 2015-ben Glasgow-ban az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, hiszen a legjobb 24 együttes indulhat a jövő évi világversenyen.

A magyarok közül már csak az olimpiai bajnok Berki Krisztián érdékelt a vb-n, aki szombaton a lólengés fináléjában szerepel. Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök: "Előre aláírtuk volna ezt az eredményt, nagyon örülök, hogy mindkét csapat ott lehet jövőre az olimpai kvalifikációs vb-n. Az együttesek jól szerepeltek, de mindkét csapatnál előfordultak rontások, ha ezek nincsenek, akkor akár a 16-17. hely környékén is végezhettünk volna. Most már körvonalazódik, hogy a csapatok 16. körüli helyezése a 2015-ös vb-n nemcsak vágyálom, hanem realitás."

Altorjai Sándor, csapatvezető: "Elégedettek vagyunk ezekkel az eredményekkel, ha a lányoknál nincs gond a gerendával, akkor a 16-17. helyen végezhettünk volna. Jövőre szélesedik otthon a paletta, mind a nőknél, mind a férfiaknál jönnek fel a fiatalok, nagyobb lesz a konkurencia, ez pedig mindenkit jobb teljesítményre ösztökél. A hibákkal most szembesültünk, van egy évünk, hogy javítsunk rajta. A mostani teljesítmény is megmutatta, a 16. hely teljesíthető jövőre."