Berki: nehéz év után vb-siker

2014.10.15. 11:28

Berki Krisztián mentálisan, fizikálisan és lelkileg is nagyon fontosnak nevezte a nanningi tornász világbajnokságon lólengésben aratott szombati győzelmét.

Az UTE versenyzője az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, nagyon nehéz éven van túl, a tavalyi sikertelen vb óta sok mindent át kellett gondolnia és át kellett rendeznie az életében. Ugyanakkor egy hónappal az idei világbajnokság előtt már olyan állapotban volt, hogy késznek érezte a gyakorlatát, s azonnal indult volna a versenyre.

A 29 éves olimpiai bajnok szertornászt eredményesség tekintetében már csak egy olimpiai aranyérem választja el Magyar Zoltántól, a hazai szövetség elnökétől. Ezzel kapcsolatban azt emelte ki, hogy sokat viccelődnek ezen a sportvezetővel, aki szorít az ő sikeréért.

"Szerinte azzal, hogy az ő versenyzői, az ő elnöksége alatt sikeresek, neki is óriási siker" - mondta Magyar Zoltánról Berki.

A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok sportoló a jövő évi kvalifikációs vb-t nevezte a következő fontos állomásnak. Jelezte, szeret Glasgow-ban versenyezni, korábban világkupa-viadalokon rendszeresen tornázott ott, és a körülményekhez képest mindig jól szerepelt, ezért kifejezett kedveli a 2015-ös vb helyszínét.

A londoni olimpia kvalifikációs rendszerétől eltér a riói, így a 2011-es feladatától eltérően a jövő évi világbajnokság nem kell a lólengés mellett másik két szeren is versenyeznie, elég csak a fő szerén indulnia. Azon viszont mindenképpen az első háromban kell végeznie, hogy 2016-ban ott legyen Brazíliában, és megvédhesse olimpiai bajnoki címét.