A D-csoportban ma minden eldőlhet

2014.11.04. 13:49

Minden eldőlhet a Bajnokok Ligája D csoportjában, az eddig hibátlan, de a bajnokságban már kieső helyen található Borussia Dortmund a török Galatasarayt, a második Arsenal pedig az Anderlechtet fogadja. Ha nyer a két hazai, már csak a harmadik hely megszerzése lehet a tét a csoportban.

Dortmund–Galatasaray

H - 1,20, 2,5 gól felett: 1,35

Arsenal-Anderlecht

H - 1,30

Benfica–Monaco

H - 1,80

Bár még midig sok a sérült, minden sorból egy meghatározó - Debuchy, Wilshere, Giroud - futballista, így is az Arsenal a meccs egyértelmű esélyese. Két héttel ezelőtt úgy nyert Brüsszelben, hogy a 88. percben még az Anderlecht vezetett 1-0-ra, de aztán két perc alatt eldőlt a meccs. Mostanában a belgáknak is becsúszott egy-két nem várt eredmény a bajnokságban, arról nem is beszélve, hogy nem győzni járnak Angliába. Az eddigi 13-ból csak egyszer sikerült, a szégyensort csak egy döntetlen javítja valamelyest.

Egészen hihetetlen, de már kieső helyen áll a Dortmund, ugyanakkor a BL-ben még mindig veretlen Jürgen Klopp csapata. A harmadik fordulóban 4-0-ra nyert Isztambulban, nagyon simán, ennek ellenére nincs ekkor különbség a két csapat között. A németek gondját növeli, hogy Mats Hummels a hétvégén megsérült, és Schmelzer mellett a világbajnok is hiányzik majd a védelemből.

A Galatasaray utolsó négy idegenbeli meccséből háromszor kikapott, és kétszer is nagy verésbe szaladt bele. Az Arsenal 4-1-re verte a BL-ben, a bajnokságban pedig az újonc Istanbul Basaksehir intézte el 4-0-lal. A Dortmund utolsó két hazai tétmeccsén gólt sem lőtt, és ez a pechszéria egészen biztos megszakad ezen a meccsen, így a gólokra is érdemes fogadni.

Még nem nyert meccset a BL-ben a Benfica, de ez kedd estére meg fog változni. A Monaco lesz az ellenfél, amellyel 0-0-t játszott a legutóbbi fordulóban. A portugáloknak még akkor is esélye volt, miután Lisandro Lópezt kiállították a 76. percben. Az argentin így biztosan nem játszhat a visszavágón, a Monacóból Dimitar Berbatov és Borja López hiányzik majd.

A Benfica a bajnokságban csak egyszer kapott ki, és egy döntetlenje van kilenc forduló után, míg a Monaco csak a hetedik. A francia klub 6 meccse nem kapott ki, igaz ebből négy volt döntetlen. Ilyen jó oddszért megéri megkockáztatni az egyest.