Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

A magyar Ligakupa teljesen újraértelmezte a totógyilkosságot

2014.11.12. 15:25

Ötöt vágott a Csákvár a Honvédnak, a Gyirmót másodjára is ledarálta a Győrt, a Felcsútnak pedig esélye sem volt a másodosztályú Szigetszentmiklós ellen, de a Diósgyőr és a Videoton sem bírt a nála egy osztállyal gyengébb ellenfelével a keddi Ligakupa-meccseken.

Az abszolút csúcs persze a Paks–Kaposvár-meccshez köthető, amelyen a hazaiak 0-3-ról fordítottak 4-3-ra. Én fogadni nem mertem volna, hogy az összes csapatnak nyűgnek számító, totálisan tétmentes kupában ilyen kiegyenlített a mezőny, és hogy még az NB I.-et végigverő Videoton sem képes legyőzni az egy szinttel lejjebb szerénykedő Vasast sem.

A keddi eredmények, mellettük az oddsok:

  • Csákvár - Honvéd 5-2 5.51    4.55    1.40  
  • Szolnok - Diósgyőr 2-1 3.90    3.51    1.74 
  • Győr - Gyirmót 1-3 1.79    3.58    3.63 
  • Vasas - Videoton 1-1 4.58    4.16    1.53
  • Paks - Kaposvár 4-3 (0-3-ról) Félidő vendég, Vége hazai: 19,00 (bet365)
  • Szigetszentmiklós - Felcsút 2-0 2.86    3.56    2.08

Való igaz, hogy az alsóbb osztályok egyre erősebbek, nem véletlenül kap új stadiont a harmadosztályt vezető Kisvárda is vagy a már Grosics Akadémiával rendelkező Szeged, ami akár a következő Felcsút is lehet, ha okosan igazolnak volt válogatott játékosokat. Az pedig már tényleg egy bajnokság komolyságát jelzi, hogy még saját névszponzora is van (esetünkben a Merkantil Bank), vagyis semmi meglepő nincs abban, ha a per pillanat kieső helyen álló Csákvár öt gólt lőve veri agyon azt a Honvédot, ahová majdnem leigazolt Del Piero.

Ezért is van szükség még több új stadionra, hogy a modern fociban ne legyen fontos a hazai pálya előnye, és ne eshessen meg, hogy a csákvári katlanban 5-2-re kikap a Honvéd azok után, hogy a Bozsik-stadionban meg 7-2-re tudta verni ellenfelét.

Én nem vagyok egy sportfogadós típus, de azért kicsit sajnálom, hogy a kiemelkedő tiszteletem ellenére sem bíztam eddig eléggé annyira a másodosztályban, hogy ilyen eredményeket nézzek ki a csapatokból. Remélem, azért akadt olyan leleményes futballfanatikus, aki megérezte, hogy a Horváth Ferenc bukását eredményező Győr-Gyirmót megismétlődik, és bízott annyira Paksban, hogy akár még háromgólos hátrányból is fordítani tudnak.

Hiszen ez a szép a magyar futballban, itt bárki megverhet bárki, legyen szó a másodosztály pofozógépéről vagy az éppen aktuális magyar sikercsapatról, és fogadni mernék arra, hogy ez kizárólag a futball kiszámíthatatlansága miatt van, illetve mert a labda gömbölyű és mindig a németek nyernek.