Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Belga és török ellenfél a női röplabda Eb-n

2014.11.12. 15:37

A társházigazda belga, illetve a török csapattal került egy csoportba a magyar női röplabda-válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon.

A szeptember 26. és október 4. között rendezendő, belga-holland közös rendezésű Eb szerdai sorsolásán a magyarok a B jelű négyesbe kerültek, s a legutóbbi Eb-n harmadik belgák, valamint a 2011-es bronzérmes törökök mellett az Azerbajdzsán-Szlovákia pótselejtező meccs győztesével játszanak majd. A csoport mérkőzéseit Antwerpenben rendezik majd.

A belga Jan de Brandt irányította magyar csapat a május 23. és június 1. között rendezett két selejtezőtornán vívta ki az Eb-szereplés jogát, miután megnyerte csoportját. A női válogatott közel három évtizede nem látott tettet hajtott ezzel végre, ugyanis legutóbb 1987-ben szerepelt Magyarország az Európa-bajnokságon.A csoportbeosztás:

A csoport (Apeldoorn): Hollandia, Olaszország, Lengyelország, Franciaország-Szlovénia pótselejtező győztese

B csoport (Antwerpen): MAGYARORSZÁG, Belgium, Törökország, Azerbajdzsán-Szlovákia pótselejtező győztese

C csoport (Rotterdam): Oroszország, Horvátország, Bulgária, Ukrajna-Fehéroroszország pótselejtező győztese

D csoport (Eindhoven): Szerbia, Németország, Románia, Csehország

A 16 csapatos Európa-bajnokságon a négy csoportgyőztes automatikusan negyeddöntőbe jut, míg minden második egy-egy harmadikkal mérkőzik majd meg a nyolcba kerülésért. Ezt követi a negyeddöntő, az elődöntő, végül pedig a bronzmérkőzés és a finálé.